logo

Homepage
De Kapsalon
Het Haar
Scheertips
Haarproblemen
VacatureHerenkapsels 1

Herenkapsels 2
Herenkapsels 3
Herenkapsels 4
Herenkapsels 5
Herenkapsels 6
JongenskapselsPlattegrond

Links


 

 


 

 

 

 

 

schaar

 

 

 

 

 

 

 


Schilfers en/of de vorming van roos

Tijdens het vernieuwen van de huid worden de dode huidcellen afgestoten. Dit is een normaal en doorlopend proces. Kijk maar een na het nemen van een bad wat er achterblijft. Deze grijze rand is niets anders dan afgestorven huidcellen.

Het vernieuwen van de hoofdhuid vind plaats door celdeling. Problemen komen pas indien dit proces gaat versnellen. De schilfers worden dan zichtbaar in het haar of op donkere kleding vanwege de grote hoeveelheid afgestorven cellen. Oorzaken van deze overmatige schilfering kunnen verschillende ziekten zijn, een allergie of stress. Naast deze interne oorzaken kunnen ook zaken van buitenaf invloed hebben zoals een allergie voor bepaalde producten, chemische of klimatologische invloeden.

Het gevolg van deze omstandigheden kan zijn dat de zuurgraat van de hoofdhuid verstoord raakt, waardoor zich gisten kunnen ontwikkelen. Ook kunnen schimmels of bacteriën een infectie veroorzaken waardoor zich rode (droge of vochtige) vlekjes op de hoofdhuid kunnen vormen. De celdeling versnelt en de huid raakt uitgedroogd en geïrriteerd. Dit kan zelfs tot haaruitval leiden.

Bij een lichte vorm van roos kunnen reguliere anti-roos shampoos volstaan. Een kwestie van uitproberen. Verdwijnen de symptomen niet dan kan een kuurshampoo aanbevolen worden. In de meeste gevallen volstaat dan bijv. Resdan of Rooscure. Helpen deze shampoos niet dan is een bezoek aan de huisarts aan te bevelen.