logo

Homepage
De Kapsalon
Het Haar
Scheertips
Haarproblemen
VacatureHerenkapsels 1

Herenkapsels 2
Herenkapsels 3
Herenkapsels 4
Herenkapsels 5
Herenkapsels 6
JongenskapselsPlattegrond

Links


 

 


 

 

 

 

 

schaar

 

 

 

 

 

 

 


scheertips

10 tips voor een perfect gladde huid

1. scheer je bij voorkeur 's ochtends.
De huid is 's ochtends meer ontspannen en het mesje zal er soepeler overheen glijden. Direct na de ochtend­douche is het beste moment voor nat scheren, omdat stoom en warm water de huid en haartjes zachter maakt (bij droog scheren met elektrisch scheer­apparaat niet vooraf douchen, omdat voor deze methode de baard na het douchen juist te week is).
Scheren voor het ontbijt maakt de kans op wondjes kleiner: het kauwen bevordert namelijk de bloedsomloop en dit kan het risico op wondjes vergroten.

Was je huid goed voordat je aan je scheerbeurt begint.

scheertips

2. maak je huid goed nat.
Dep een washand in warm water en houd het 30 seconden tegen je baardharen, waardoor de haartjes en huid zachter worden. Bovendien glijdt het mesje beter over een natte huid en is de kans op irritaties kleiner.scheertips

3. gebruik scheerschuim.
Spuit een bolletje scheer­schuim in de palm van je ene hand en breng het met de andere hand op je gezicht aan. Maak hierbij draaiende bewegingen en verdeel het schuim goed. Laat vervolgens het product even inwerken. Hoe langer het inwerkt, hoe zachter de huid wordt en des te makkelijker het scheren gaat. In plaats van scheer­schuim kan uiteraard ook een scheer­crème of scheer­gel gebruikt worden.


scheertips

4. vervang tijdig je scheermesje.
Bespaar niet op mesjes. Afhankelijk van de baard­groei moet het mesje na 6 tot 7 scheer­beurten (maximaal 10) vervangen worden. Een bot mesje kan de huid beschadigen.

5. gebruik twee handen.
Gebruik tijdens het scheren beide handen: de ene hand om de huid strak te trekken, de andere om te scheren. Oefen geen druk uit op het mesje. Het scheer­mesje moet licht over de huid glijden, zowel met de haar­groei mee als tegen de haar­groei in.


scheertips

scheertips

6. spoel je mesje tijdens het scheren.

Tijdens het scheren moet het mesje regel­matig onder de kraan gespoeld worden, zodat het elke keer als het op de huid geplaatst wordt goed schoon is. Restjes van schuim en haartjes maken het scheren moeilijker en vergroten de kans op sneetjes en wondjes.

Bij een gevoelige huid is het handig een bloed-stop-stick bij de hand te hebben: deze stopt de bloeding van kleine wondjes meteen. Scheer overigens nooit over een pukkel: dit kan een infectie veroorzaken!


scheertips

7. scheer je tweemaal.
Voor het beste resultaat wordt twee keer scheren aanbevolen. De eerste keer met de groei­richting mee, de tweede keer (opnieuw scheer­schuim aanbrengen!) tegen de groei­richting in.


scheertips

scheertips

De snorharen worden maar één keer geschoren, van boven naar beneden. Houd de huid daarbij strak door je bovenlip over je voor­tanden te trekken.


scheertips

8. spoel je gezicht goed af.
Spoel het gezicht goed af, om restjes schuim en haartjes te verwijderen.

9. kalmeer je huid.
Scheren blijft stress voor de huid, zelfs als je je elke dag scheert. Breng daarom na afloop een crème of after­shave aan om hem te kalmeren.


scheertips

10. scheer je niet te vaak.


Scheer met mate, tenzij je behoort tot de cate­gorie 'uiterst bebaarde mannen'. Elke 2 tot 3 dagen is een goede leidraad. Aan een baard van een dag zal geen mens zich storen.

ArnoGraphics fotografie en drukwerk